Για ποιο λόγο να μεταφράσω την ιστοσελίδα μου σε πολλές γλώσσες;

Η ιστοσελίδα σας αποτελεί την παγκόσμια βιτρίνα της επιχείρησης σας.

Σίγουρα στην εποχή του διαδικτύου ο κάθε έμπορος και επιχειρηματίας, έχει την δυνατότητα να προωθήσει τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες του σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ιστοσελίδα του, αποτελεί την βιτρίνα του καταστήματος ή της εταιρείας του. Μία βιτρίνα, την οποία μπορεί ο καθένας να την επισκεφτεί.

Ο ξένος επισκέπτης θα νιώσει πως βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον.

Έχοντας την ιστοσελίδα σας μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες, δίνετε την ευκαιρία σε κάθε ξένο επισκέπτη να νιώσει ότι βρίσκεται σε οικείο μέρος και επομένως να προβεί σε κάποια αγορά με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι απαραίτητο να την έχετε στα αγγλικά, αλλά δεν είναι αρκετό. Συνήθως οι ξένοι δεν γνωρίζουν αρκετά καλά την Αγγλική γλώσσα και σε πολλές περιπτώσεις καθόλου. Όλοι μας προτιμούμε να μιλάμε και να γράφουμε στην δική μας γλώσσα και αυτό το συνειδητοποιούμε ακόμα περισσότερο όταν επισκεπτόμαστε μια ξένη χώρα. Επομένως παρουσιάζοντας τα προϊόντα σας στην γλώσσα του πελάτη, αμέσως τους κερδίζετε και αποκτάτε πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας οι οποίοι παρουσιάζουν την ιστοσελίδα τους μόνο στα Αγγλικά.

Η μετάφραση να μη γίνεται ποτέ χρησιμοποιώντας προγράμματα αυτόματης μετάφρασης. Είναι τεράστιο λάθος!

Η μετάφραση πάντα πρέπει να γίνεται από ειδικό μεταφραστή-φιλόλογο και ποτέ μέσω προγραμμάτων, ακόμα και αν πρόκειται για μεμονωμένες λέξεις ή φράσεις. Κανένα πρόγραμμα δεν είναι αξιόπιστο και κανένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο. Πολλές φορές τα λάθη που κάνουν τα προγράμματα ακόμα και σε απλές λέξεις είναι τόσο τραγικά που μπορεί να καταστήσουν την ιστοσελίδα και επομένως και την επιχείρηση σας, το λιγότερο γελοία, αναξιόπιστη και πρόχειρη στα μάτια κάποιου ξένου επισκέπτη.

Αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας και βελτιστοποίηση της θέσης σας στις μηχανές αναζήτησης (google κλπ).

Έχοντας την ιστοσελίδα σας μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες, προσελκύετε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιείτε προκειμένου να αναζητήσει κάποιος την ιστοσελίδα σας στα Ελληνικά, θα υπάρχουν και στις άλλες γλώσσες. Αυτό συνεπάγεται πως το πλήθος των επισκέψεων της ιστοσελίδας σας θα αυξηθεί κατακόρυφα αφού θα μπαίνουν επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων. Η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγεί στην βελτιστοποίηση της κατάταξης σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ποιες γλώσσες να προτιμήσω;

Αν σας το επιτρέπει η οικονομική σας δυνατότητα και στοχεύετε στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο, βάλτε όλες τις γλώσσες. Ειδικά σε περίπτωση που ασχολείστε με τον τουρισμό, αυτό είναι απαραίτητο. Το σίγουρο είναι πως η ιστοσελίδα σας πρέπει να υπάρχει και σε Αγγλική έκδοση. Από κει και πέρα μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας σίγουρα τα Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρώσικα και συνεχίζετε σταδιακά συμπληρώνοντας και άλλες γλώσσες. Σκεφτείτε ότι οι Αγγλόφωνοι, Γαλλόφωνοι και Ισπανόφωνοι πληθυσμοί του πλανήτη καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό στόχευσης. Η Ρωσική αγορά τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος και δείχνει να προτιμάει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Ολόκληρα ξενοδοχεία γεμίζουν αποκλειστικά με Ρώσους επισκέπτες. Επίσης μπορείτε να βάλετε Βουλγάρικα, Τούρκικα, Αλβανικά σε περίπτωση που στοχεύετε σε γειτονικές χώρες.

Βελτίωση της εικόνας της ιστοσελίδας σας.

Η πολύγλωσση υποστήριξη αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την ιστοσελίδα σας. Η ιστοσελίδα σας φαίνεται πιο πλούσια και εσείς πιο ανοιχτός και φιλόξενος αφού δεν αρκείστε απλά σε μία ή δύο γλώσσες. Ο επισκέπτης θα κατανοήσει ότι σε περίπτωση που θα σας προτιμήσει για τις υπηρεσίες σας (ειδικά αν πρόκειται για τουριστικές υπηρεσίες) θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον κοσμοπολίτικο όπου θα δίνεται έμφαση στις ιδιαιτερότητες της κάθε εθνότητας και όλες αυτές θα εναρμονίζονται ομαλά σε ένα ενιαίο σύνολο.


Ρίξτε μια ματιά στον τιμοκατάλογο μας